top of page

Vaak gestelde vragen (FAQ)

  • Wie mag een ULM besturen?

Iedereen die ouder dan 16 is.​

  • Hoe begin ik aan een opleiding?

De eerste stap is het verkrijgen van een oefenvergunning. Alle informatie hierover en over de volgende stappen vind je in onze Licentie Pagina.

  • Hoe snel kan ik alleen vliegen?

Dit hangt sterk af van je eigen ingesteldheid. Reken zo’n 12 tot 30u voor een 3 assige ULM.

  • ​Verloop van de theoretische lessen?

De theoretische lessen voor ULM nemen zo’n 25u in beslag en behandelen volgende onderdelen:  luchtvaart regelgeving, weer, aerodynamica, vlucht technieken, navigatie en kaarten. Onze ervaren lesgevers bereiden jegoed voor zodat het examen zelf een makkie wordt!

  • ​Verloop van de praktijklessen?

Elke les start met een pre-flight briefing met de instructeur. Na de briefing wordt het toestel visueel gecontroleerd en kan de effectieve vlucht beginnen. De vlucht duurt een uur gedurende hetwelk je in de buurt van het vliegveld zal navigeren. Na elke vlucht volgt een debriefing waar je de vlucht zal overlopen met jouw instructeur en de vorderingen en de te verbeteren punten genoteerd worden. Onze instructeurs zullen ervoor zorgen dat je zo goed en veilig mogelijk vliegt zodat je op een zo kort mogelijke tijd alleen kan vliegen.​

  • Kan ik ook ULM instructeur worden?

Bij ons kan je een instructeurs opleiding volgen waar we je een voorbereiding geven op praktisch, theoretisch, didactisch en pedagogisch vlak voor het instructeurs examen bij het DGLV.

bottom of page